10.000 euro voor Hartstichting

Fit4lady – actiepartner van de Hartstichting – bracht afgelopen ruim 900 vrouwen in beweging met een vijf weeks actieprogramma waarbij vrouwen extra hard werkten aan hun gezonde waarden, zoals BMI, vetpercentage en gewicht. De deelnemers zamelden geld in en de cheque met een waarde van 10.155 euro werd zaterdag 26 januari aan Marleen Lindeman van de Hartstichting overhandigd.

In een 5-weeks actieprogramma gingen vrouwen op een leuke en makkelijke manier bewegen, passend bij het eigen tempo en doel. Met een extra gezondheidsmeting door Care for Women-consulente Elvira Stam in het vooruitzicht werd het bewustzijn vergroot wat gezonde waarden zijn en hoe je deze kunt bereiken. Bij vrouwen worden mogelijke signalen voor hart- en vaatziekten vaak als hormonale klachten afgedaan. Actief bewegen, gezonde voeding en een goede balans tussen werk, ontspanning en slapen is van essentieel belang.
Annemieke van Mameren van Fit4lady Alkmaar vertelt: “Daar kunnen we vrouwen goed bij helpen. Bij Fit4lady train je in een circuit. In dit circuit staan steps en krachtapparaten. De steps zijn voor het conditionele gedeelte, de apparaten voor de krachttraining. Je wisselt iedere 45 seconden tussen deze twee. Iedere vrouw traint op haar eigen niveau.” Vorig jaar werd er met de donatie bij alle Fit4lady clubs in Nederland een AED aangeschaft voor de omgeving van de clubs. Marleen Lindeman van de Hartstichting: “We zijn heel blij met de actieve donaties van Fit4lady en het enorme enthousiasme. Met de opbrengst van 2018 wordt een landelijk onderzoeksproject met bloeddrukmeters op openbare plaatsen bekostigd.”