Vroonermeer krijgt nieuwe woonwijk

In de Vroonermeer Noord te Alkmaar wordt momenteel een geheel nieuwe woonwijk gerealiseerd van in totaal circa 730 woningen. Het ontwikkelingsgebied Vroonermeer-Noord is gelegen aan de noordkant van Alkmaar. Tussen de Vroonerplas aan de kant van St. Pancras en een groene, recreatieve strook die tevens dienst zal doen als geluidsbarrière voor de Schagerweg (N245), wordt een rustige, waterrijke en gasloze wijk gerealiseerd met een grote diversiteit aan woningen. Sociale huur-, rij-, 2^1 kap-, en vrijstaande woningen wisselen elkaar af.

Daarnaast worden er in de verschillende fases, ook vrije kavels te koop aangeboden. Als grootste ontwikkelaar van de Vroonermeer Noord worden door VBM Ontwikkeling in verschillende fases circa 355 koopwoningen ontwikkeld. In fase 1 zijn de woningen, welke door HSB Bouw namens Deurwaarder Projectontwikkeling B.V. zijn gebouwd, reeds bewoond. De woningen uit fase 2 zijn in aanbouw en ook hier zijn de eerste woningen inmiddels opgeleverd aan de kopers.

Enige tijd geleden is VBM in de verkoop gegaan met 65 woningen in fase 3. Fase 3 is gelegen aan de bovenzijde van de Vroonermeer nabij de Helling. Ook nu betreft het een breed aanbod van woningen die onderling verschillen qua afmeting (6 of 6,6 meter breed), indeling (o.a. mogelijkheid tot badkamer/slaapkamer op de begane grond), kleur/detaillering metselwerk, plaats garage (aangebouwd/vrijstaand) en ligging.  De verkoop verloopt voorspoeding. Een aantal 2^1 kapwoningen van verschillende types is nog beschikbaar. De start bouw van fase 3 zal plaatsvinden in mei/juni van dit jaar. 
www.vroonermeer-noord.nl