Boeren krijgen schapruimte bij AH

Albert Heijn biedt met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren. Een maand lang liggen de producten in lokale Albert Heijn-winkels.

Koeienboer en kaasmaker Siebe (24) uit Erp, Noord-Brabant verkoopt onder de naam ‘Siebes kaas’ kazen gemaakt van melk van eigen koeien. Zuivelmaker Dirk uit Raamsdonkveer maakt zuivelproducten, groenteteler Krispijn uit Ens teelt biologische groenten waaronder regenboogpenen en wilde bieten en de broers Joris en Geerd uit Lage Zwaluwe verkopen Hollandse zoete aardappelen.

Het concept komt uit de koker van de Albert Heijn Food Rebels. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal gesproken ook zou bevinden. Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk. De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij Albert Heijn-winkels in Breda (2x), Zevenbergen en Made.

Bron: Levensmiddelenkrant