Stedelijk Museum Alkmaar geeft internationaal vermaard beeldend kunstenaar herman de vries

Stedelijk Museum Alkmaar geeft internationaal vermaard beeldend kunstenaar herman de vries, geboren en getogen in Alkmaar, de opdracht om een uniek kunstwerk te maken waarmee hij letterlijk terugkeert naar zijn geboortegrond.

Aarduitwrijvingen
Voor het maken van 21 ‘aarduitwrijvingen’ heeft de kunstenaar de hulp ingeschakeld van eenentwintig basisscholen in Noord Holland. De scholieren doen bodemonderzoek en verzamelen aarde voor de vries.

Natuur als inspiratie
de vries, die de natuur als voornaamste materiaal en inspiratiebron hanteert, leert de leerlingen op een mindfull manier naar hun eigen leefomgeving kijken. Het eindresultaat, ‘een alternatieve atlas van Noord Holland’ wordt opgenomen in de collectie van het museum en staat centraal in en vormt de kern van de solotentoonstelling herman de vries. Voor jullie voeten.

Te zien in Stedelijk Museum Alkmaar van 1 juni t/m 1 september 2019