AZ speelt vanavond tegen VVV Venlo

AZ speelt zaterdag om 18:30 uur de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Wat zijn de onderlinge resultaten in wedstrijden tussen de broertjes Mats en Ralf Seuntjens? En welke twee spelers wisten allebei vijf keer te scoren tegen VVV? Je leest het in de rubriek Feiten & Cijfers.

AZ en VVV-Venlo speelde 47 keer eerder tegen elkaar.

In de 25 ontmoetingen in de Eredivisie wist AZ dertien keer te winnen en speelde het acht keer gelijk.

Een van de acht gelijke spelen vond plaats in de laatste editie toen AZ op bezoek ging in Venlo. In de wedstrijd wist AZ op een snelle 0-2 voorsprong te komen, maar ondanks een rode kaart bezorgde Patrick Joosten met zijn goal VVV in de blessuretijd een gelijkspel (2-2).

In deze wedstrijd waren er een aantal opvallende momenten, zo was een van de doelnetten kapot in Venlo. Even voor de wedstrijd werd deze met tape aan elkaar geplakt. Ook speelde de VAR een belangrijke rol bij zowel de penalty voor AZ (0-1) als de goal van VVV in de blessuretijd. De goal werd in eerste instantie afgekeurd voor buitenspel.

Bron en foto : AZ.nl