Vanavond en morgen Fonkelstad in Alkmaar

Vanavond en morgen lichten de binnenstad van Alkmaar op door middel van prachtige vuurinstallaties op het Waagplein. Van vuurlotussen op de grachten tot vuurbomen langs het plein; het Waagplein wordt omgetoverd tot een magisch winterparadijs.

In één van de donkerste maanden van het jaar komen Alkmaarders samen op het Waagplein om kunstwerken van echte vuurmeesters te aanschouwen. In de grote tent vind je ambachtelijk, bourgondisch eten en warme chocomelk en glühwein. Singer-songerwriters verrijken de avond met hun muziek en in de tent staat een oude boekenkast met bordspelletjes.

Fonkelstad is toegankelijk voor alle leeftijden, want terwijl de jongste Alkmaarders broodjes roosteren bij het kampvuur, drinken de oudere inwoners een winters biertje. Ook in de donkere wintermaanden dient het Waagplein als de huiskamer van Alkmaar.

Laat jij je ook verwonderen door Fonkelstad? Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom op het Waagplein.

https://www.facebook.com/events/372403233333035