ACID Tattoo viert 10-jarig bestaan met eigen festival

Het Alkmaarse ACID Tattoo bestaat 10 jaar en pakt groots uit.

‘Foto’ Sjoert Bakker

Samen met Raptor Events vullen ze HAL25 op zaterdag 23 februari met bands, DJ’s, live kunstenaars, een markt en een hoop activiteiten. 3voor12 Noord-Holland sprak Thomas ACID, Joe Sinner en Jasmijn van Vliet over ACID Fest.

ACID Tattoo bestaat 10 jaar. Een goede reden voor een feestje. Wat kunnen we verwachten op ACID Fest?

Thomas: “We hebben een ijzersterke selectie gemaakt van vijf bands, die allemaal erg enthousiast zijn om bij ons te komen spelen. We hebben bij het maken van de line-up geen rekening gehouden met hoe populair de band is of wie meer eer verdient dan de ander. We hebben puur gekeken naar een solide rode draad die door het geheel van de optredens loopt. De bands zijn namelijk best veelzijdig en niet allemaal van hetzelfde genre, maar hebben wel allemaal een rauw randje waar we goed gebruik van konden maken. De acts die komen spelen zijn Dead Elvis and His One Man Grave, MARCH, Abdomen, G.O.D en RhinoRino.”

“Ik zat vroeger op school in Amsterdam en ging na de les met enkele klasgenoten wekelijks naar de Melkweg voor Poptrash. Het leuke is dat nu, heel veel jaren later, de DJ’s van Poptrash tussen de bands door zullen draaien op mijn festival. Voor mij echt pure nostalgie. Pitchphase zal het festival afsluiten met een harde maar dromerige liveset. Ik heb hem samen met Joe een eerdere keer live mee mogen maken en we waren op dat moment niet meer op deze planeet.”

“In de jaren dat mijn bedrijf bestaat heb ik veel leuke connecties opgebouwd met andere lokale ondernemers, en nu is eindelijk het moment daar dat ik hun veelzijdigheid kan inschakelen en samen met hen een leuk evenement neer kan zetten. Ik vind het erg tof hoe enthousiast de bedrijven zijn en hoe graag ze deze mijlpaal met ons willen vieren. ACID Fest is een en al samenwerking met ondernemers uit de regio, dit zie je voornamelijk terug op onze markt. Op de markt wordt van alles aangeboden: van een lokale waarzegster die kaart- en bollezingen doet tot een kunstenaar die live werken maakt van plastic en tape. Ook staan er verschillende lokale (muziek) labels op onze markt die vinyl, cassette en/of films verkopen. En zo zal er nog heel veel meer te zien en te doen zijn op de markt.”

Hoe kwam de samenwerking met Raptor Events tot stand?

Thomas: “Ik had via Joe over Jasmijn gehoord omdat ik vaak naar de door haar georganiseerde festivals ging, en zo wist ik dat onze muzieksmaak overeen kwam. Ik vond de festivals altijd professioneel uitgewerkt en heb haar samen met Joe aangesproken op Solarfall, een jaarlijks Black Metal festival bedacht en uitgevoerd door Jasmijn en organisatie. Na een kort gesprek waren we alle drie enthousiast geworden over het ACID Fest concept en zodoende is de samenwerking van start gegaan!”

Jasmijn: “Ik heb al jaren een productie als ACID Fest op mijn wishlist staan. Een festival dat van de grond tot top opgebouwd wordt en waarbij ik betrokken ben bij alle disciplines omtrent de organisatie. Ontzettend leerzaam voor mij als eigenaar van Raptor Events en met het oog op verdere professionalisering van mijn bedrijf. Toen Thomas en Joe bij mij aanklopten voor een mogelijke samenwerking hoefde ik niet lang na te denken en pakte ik de kans tot het mede organiseren van ACID Fest direct aan.”

Lees hier het interview verder