Negen medailles vanuit Lake Placid naar Alkmaar

Een delegatie van Alkmaarse sporters reisde begin dit jaar samen met hun coaches en vertegenwoordigers af naar Amerika, om daar deel te nemen aan de International Children’s Games in de stad Lake Placid. Van 6 tot en met 11 januari streden de jonge Alkmaarse sporttalenten in twee schaatsdisicplines om het eremetaal.

En met succes: een recordaantal van negen medailles wisten zij mee naar huis te nemen, waaronder tweemaal goud voor langebaanschaatser Yannick de Hoogd en éénmaal goud voor langebaanschaatser Paul Groenewoud. Daarnaast reden kunstschaatsters Kaylee Moree en Melissa Hopman beide een personal best. Al met al een sportieve prestatie waar de gemeente Alkmaar trots op is, zoals wethouder Pieter Dijkman liet blijken tijdens de huldiging van de sporters afgelopen vrijdag op het stadhuis.