Veel wind en buien, mogelijk met onweer

Het is half tot zwaar bewolkt en in het noorden valt af en toe regen. In de loop van de ochtend komen er steeds meer buien. Bij de buien komt lokaal hagel en onweer voor.

De maximumtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De zuidwestenwind is (vrij) krachtig, aan de kust hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Met name in de kustprovincies komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, vlak aan zee mogelijk tot 90-100 km/uur. In de loop van de middag draait de wind naar west en neemt geleidelijk af.

In de nacht naar donderdag is er eerst nog een enkele bui. Later neemt de bewolking toe en tegen de ochtend gaat het van het westen uit regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind wordt zuidwestelijk en is matig boven land en krachtig tot hard aan de kust.

Donderdag overdag is er veel bewolking en regent het geruime tijd. In de middag wordt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon nog even door. In de middag wordt het zo’n 10°C. De wind draait van zuidwest naar west, aan de kust naar noordwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. (Bron: KNMI

Vooruitzichten

Eerst wisselvallig en vrij zacht met iedere dag regen. Na het weekeinde overgang naar meest droog weer met ’s nachts toenemende kans op lichte vorst.