Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Wonen en werken in Alkmaar: hoe doe je dat?

Wandelend door Franse stadjes kom je af en toe leuke pandjes tegen, u kent ze wel  uit uw album met vakantiefoto’s. De winkelpui blauw, rood of groen geverfd met teksten als boulancherie, confiserie, imprimerie of boissonnerie.

En als u meer een anglofiel dan een francofiel bent dan kent u deze verleidelijke vitrines vast en zeker uit lieflijke plaatsen als Cambridge of Lincoln. Juist deze winkelpuien maken het aantrekkelijk door de straatjes van de stadjes te zwerven. In Alkmaar houden we niet zo van dit soort puien lijkt het wel wanneer we door de Laat of Langestraat lopen.  Daar worden de puien uitgevoerd in glasplaten over de volle breedte en hoogte van de winkel waardoor de pui het uiterlijk krijgt van een tanden wisselende vijfjarige kleuter, een gat in de gevel. Gelukkig zijn er nog fraaie puien in de binnenstad. Maakt u maar eens het rondje Fnidsen, Hekelstraat, Mient. Die puien moeten we blijven koesteren.

Lees het hele verhaal verder op : Historische Vereniging Alkmaar