Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

De paaspakkettenactie gaat bijna weer beginnen

Met ingang van vorig jaar heeft de Alkmaarse Raad van Kerken de paaspakkettenactie overgenomen van het ISBA. In samenwerking met de doopsgezinde kerk zijn er 234 pakketten bezorgt bij mensen die financieel en ook vaak sociaal in een moeilijke positie verkeren. Het blijkt telkens weer dat er in onze omgeving mensen zijn die iets extra’s hard nodig hebben.

Het feest van Pasen nodigt ook uit om solidair te zijn met onze naasten, veraf maar ook dichtbij. Het is belangrijk deze traditie voort te zetten. Veel kerken en parochies in Alkmaar en omgeving doen er al jaren aan mee.
Voor het vullen van de pakketten zijn we op zoek naar levensmiddelen en attenties voor kinderen en volwassenen. Het gaat daarbij om houdbare levensmiddelen. Geschikt zijn bijvoorbeeld kaas (in plastic geseald), vlees in blik, allerlei soorten pasta’s en pastasauzen, rijst, koffie, koffiemelk, thee, suiker broodbeleg, knabbeltjes, kruiden in potjes, muesli, enzovoort. Alcoholische dranken zijn niet geschikt. Ook allerlei toiletartikelen (bijv. tandenborstels, tandpasta, deodorant, handdoeken en washandjes, theedoeken, kleur- en knutselboeken, stickerboeken (geen speelgoed) zijn van harte welkom.
Kent u bedrijven die hierin behulpzaam kunnen zijn? Dan vernemen we dat graag. Wilt u alvast een gift overmaken voor de kosten die hiermee gemoeid zijn? Dat kan via het rekening nummer van de Alkmaarse Raad van Kerken o.v.v. ‘Paaspakketten 2019’. De ARK is ANBI erkend en dus zijn uw giften aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Wij hopen ook dit jaar weer op een succesvolle actie.
Namens de ARK (e-mail info@alkmaarseraadvankerken.nl) Met ingang van vorig jaar heeft de Alkmaarse Raad van Kerken de paaspakkettenactie overgenomen van het ISBA. In samenwerking met de doopsgezinde kerk zijn er 234 pakketten bezorgt bij mensen die financieel en ook vaak sociaal in een moeilijke positie verkeren. Het blijkt telkens weer dat er in onze omgeving mensen zijn die iets extra’s hard nodig hebben.
Het feest van Pasen nodigt ook uit om solidair te zijn met onze naasten, veraf maar ook dichtbij. Het is belangrijk deze traditie voort te zetten. Veel kerken en parochies in Alkmaar en omgeving doen er al jaren aan mee.
Voor het vullen van de pakketten zijn we op zoek naar levensmiddelen en attenties voor kinderen en volwassenen. Het gaat daarbij om houdbare levensmiddelen. Geschikt zijn bijvoorbeeld kaas (in plastic geseald), vlees in blik, allerlei soorten pasta’s en pastasauzen, rijst, koffie, koffiemelk, thee, suiker broodbeleg, knabbeltjes, kruiden in potjes, muesli, enzovoort. Alcoholische dranken zijn niet geschikt. Ook allerlei toiletartikelen (bijv. tandenborstels, tandpasta, deodorant, handdoeken en washandjes, theedoeken, kleur- en knutselboeken, stickerboeken (geen speelgoed) zijn van harte welkom.
Kent u bedrijven die hierin behulpzaam kunnen zijn? Dan vernemen we dat graag. Wilt u alvast een gift overmaken voor de kosten die hiermee gemoeid zijn? Dat kan via het rekening nummer van de Alkmaarse Raad van Kerken o.v.v. ‘Paaspakketten 2019’. De ARK is ANBI erkend en dus zijn uw giften aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Wij hopen ook dit jaar weer op een succesvolle actie.
Namens de ARK (e-mail info@alkmaarseraadvankerken.nl)