Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

6 april Preventie-actie fietsendiefstal Alkmaar

Op zaterdag 6 april 2019 vindt er tussen 11.00 en 16.00 uur in het centrum van Alkmaar een preventie-actie fietsendiefstal plaats. Deze actie is opgezet naar aanleiding van de opvallende toename van fietsendiefstallen in Alkmaar. Dit doen wij in samenwerking met de gemeente Alkmaar en het Centrum Fietsdiefstal.

Tijdens deze actie is o.a. het Preventieteam van het Centrum Fietsdiefstal aanwezig. Zij zijn aanwezig op het Canadaplein en zullen u preventie adviezen geven. Tevens kunt u uw fiets laten controleren en graveren. Meer informatie over het Preventieteam vindt u op: https://centrumfietsdiefstal.nl/maatregelen/preventieteam/

Gedurende de actie zijn wij (opvallend en onopvallend) en het team Handhaving & Toezicht van de gemeente Alkmaar aanwezig in het centrum.

In aanloop naar 6 april zullen wij actief surveilleren en controleren in het centrum van Alkmaar. Niet-afgesloten, of niet deugdelijk afgesloten, fietsen zullen worden voorzien van een flyer in de vorm van een fietsketting. Op deze flyer staat o.a. informatie en preventietips.

Iedereen is welkom, met of zonder fiets. Indien u de beschikking heeft over een fiets, neemt u deze dan vooral mee.

Graag tot ziens op zaterdag 6 april 2019!