Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Bewoners Heiloo denken mee over toekomst ’t loo

Deze week ontvangen honderd willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Heiloo een uitnodiging om mee te denken over de toekomst van dorpscentrum ’t Loo.

Het is de wens van veel Heilooërs en van de gemeente om het centrum levendiger te maken: een plek waar je graag komt winkelen en wat langer blijft om een terrasje te pakken of af te spreken metvrienden.

Aan het einde van 2019 wil de gemeente een visieklaar hebben met een uitvoeringsagenda.

Vanuit het bevolkingsregister van Heiloo zijn met een blinde trekking 100 namen getrokken van inwoners van 18 jaar en ouder. Zij ontvangen deze week een uitnodiging.

De gebiedsregisseur en de gemeente hebben al gesproken met de ondernemers en eigenaren in het dorpscentrum om te horen wat hun ideeën zijn om Heiloo te verlevendigen. Op 3 juli komen zij bijelkaar om te horen wat de gesprekken hebben opgeleverd en te bespreken welke zaken de gemeente kan oppakken en welke ideeën zij zelf verder kunnen brengen.