Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Vanavond code geel: onweer, hagel en windstoten

Vandaag zijn er perioden met zon. In eerste instantie is het droog maar geleidelijk aan neemt de kans op een bui van het zuiden uit toe. Vanavond trekken enkele stevige onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land met kans op zware windstoten van 75 tot 90 km/uur, mogelijk zeer lokaal meer. Ook is er vanavond hagel mogelijk bij de buien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C aan zee tot lokaal 29°C in het zuidoosten. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig. Later op de dag komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht van dinsdag naar woensdag trekken de onweersbuien noordoostwaarts weg en wordt het droog. Er zijn wolkenvelden en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is overwegend matig.

Woensdag overdag schijnt de zon vooral in het oosten af en toe. In het westen is er meer bewolking en komen enkele buien voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de zuidwest tot lokaal 26°C in het uiterste oosten. Aan het einde van de avond kunnen er in het zuiden enkele onweersbuien vanuit België binnendrijven. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen. Later op de dag draait de wind overal naar noordelijke richtingen. (Bron: KNMI)