Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Vanavond opnieuw zware onweersbuien boven Alkmaar

Vanochtend is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden en gaat het van het zuiden uit plaatselijk af en toe regenen. In het oosten schijnt de zon vanmiddag wat vaker. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de zuidwestkust tot lokaal 25°C in het uiterste oosten.

Vanavond en vannacht neemt de kans op een onweersbui toe in het noordwesten. Dit kan een stevige bui zijn met kans op hagel en windstoten. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen. Aanvankelijk kan in het Waddengebied en in het zuidwesten nog een vrij krachtige zuidwestenwind staan.In de nacht naar donderdag trekt een zone met regen- en onweersbuien noordwaarts over het land. Hierbij kan plaatselijk veel neerslag in korte tijd vallen en zijn hagel en windstoten van 60-70 km/uur mogelijk. In de loop van de nacht wordt het in het zuiden en midden droog. De minima liggen tussen 16°C in het noordoosten en 12°C in het zuiden. De wind draait van het zuidwesten uit naar west en neemt enige tijd toe naar vrij krachtig, aan de kust naar krachtig.

Donderdag overdag klaart het van het zuiden uit op. In het noorden valt eerst nog af en toe regen. In de middag kan een enkele bui ontstaan. De maxima liggen rond 18°C. De wind draait van west naar zuidwest en is matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)