Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

bewolkt en kans op een bui morgen opnieuw zware onweersbuien

Het is bewolkt en plaatselijk valt er nog wat lichte regen of motregen. In de loop van de ochtend klaart het van het zuidwesten uit op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Vanmiddag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken, plaatselijk kan er een lichte bui tot ontwikkeling komen. De maxima liggen rond 18°C. De westelijke wind is matig, langs de kust (vrij) krachtig. In de loop van de dag zwakt de wind wat af en wordt langs de kust zuidwest.

In de nacht naar vrijdag is het helder en de minima liggen rond 10°C. De wind draait naar zuidoost tot oost en is zwak tot matig, aan de kust later vrij krachtig.

Vrijdag overdag is het eerst zonnig. De maxima liggen tussen 22°C in het Waddengebied en 26°C plaatselijk in het zuidoosten en oosten. Later in de middag bereikt een gebied met (onweers)buien het zuidwesten, dit trekt in de avond noordoostwaarts. Bij de buien kunnen opnieuw zware windstoten voorkomen van 75-100 km/uur. De wind is zuidoost, matig, aan de kust (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)