Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Uitgeverij Clavis opent winkel in Alkmaar

Per 1 juli verhuist Clavis Nederland van Amsterdam naar Het Hooge Huys, een monumentaal pand in het centrum van Alkmaar. De kinderboekenuitgeverij opent er niet alleen een nieuw kantoor, maar lanceert er ook meteen Willewete Nederland én de eerste Clavis conceptwinkel van Nederland.

Na het succes van de winkels in Hasselt en Brugge opent er nu ook een Clavis conceptwinkel in Nederland. Daar sluit je de rest van de wereld buiten en ga je volledig op in boeken. In de weekenden zijn er bovendien creatieve en educatieve activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Op zaterdag 6 juli vindt de feestelijke opening plaats voor publiek met voorleessessies, schminken, knutselactiviteiten en natuurlijk veel boeken en auteurs. Bovendien komt Rikki, het bekende prentenboekfiguur van Guido van Genechten, ook langs. Om 12 uur is de officiële opening waarbij ook wethouder Elly Konijn aanwezig zal zijn.

Willewete is een educatief centrum voor deze tijd. Professionele verhalenvertellers en deskundige didactici werken er samen om kinderen onder te dompelen in taal en wetenschap, met spannende verhalen en bewezen methodieken. Willewete is daardoor dé plek voor iedereen die houdt van lezen, onderzoeken, vragen stellen en nieuwsgierig zijn.

Niet alleen is Alkmaar een prachtige stad, maar het is ook een thuisbasis van de lerarenopleiding PABO van Hogeschool Inholland. Met deze partner biedt Clavis Nederland een uitgebreid programma van klasbezoeken en nascholing. Willewete betovert op die manier kinderen met boeken en nieuwe media, en stimuleert leraren en ouders om hetzelfde te doen.