Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Stadsboerderij goed bezocht

Jaarlijks bezoeken zo’n 50.000 mensen Stadsboerderij de Hout in de Alkmaarder Hout. Het ruim honderd jaar oude Hertenkamp breidde in 1976 uit met de stadsboerderij. Een aantal vrijwilligers organiseert en begeleidt activiteiten.

Op de stadsboerderij bevindt zich een ontmoetingsweide, toegankelijk voor publiek, met schapen, geiten, kippen en cavia’s. Daarnaast zijn er konijnen, varkentjes, pauwen, parelhoenders, kalkoenen, twee kalfjes en lammetjes. Op de naastgelegen weide graast een roedel damherten en twee lama’s en er leven zwanen en diverse eendensoorten. Buiten het hek vinden we de volière en een duiventil met verschillende vogelsoorten. Er is ook een insectenhotel te bezichtigen.

Langs het hertenkamp aan de kant van het Heilooër Bos ligt de onlangs vernieuwde kabouterspeelplaats. In de stalruimte van de stadsboerderij is een educatieve ruimte gemaakt. Hier vinden de maandelijks activiteiten plaats en is onder andere een wisselend themahoekje ingericht.

De stadsboerderij organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten.

  • Maandactiviteiten, iedere 1e woensdag van de maand
  • Thema activiteiten, een aantal keer per jaar

Bekijk de activiteiten van Stadsboerderij de Hout op facebook.

Voor educatieve gastlessen voor het basis- en speciaal onderwijs en overige kinderactiviteiten op de stadsboerderij kijkt u op www.natuurgidsalkmaar.nl(onder ‘buitenschools’ en Stadsboerderij).

Openingstijden

1 januari t/m 10 mei: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur
11 mei t/m 25 oktober: dagelijks van 10.00 tot 16.30 uur
26 oktober t/m 31 december: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur.

De Stadsboerderij op de volgende feestdagen gesloten:

  • Tweede paasdag
  • Koningsdag
  • Bevrijdingsdag
  • Eerste kerstdag

Stadsboerderij De Hout
Hertenkamppad 1
1815 JD Alkmaar
072 511 4368

kstadsboerderij@alkmaar.nl