Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Vermissingen Alkmaar start een Instagram account voor jongeren

Vermissingen Alkmaar heeft een Instagram account opgericht, speciaal voor jongeren die vermist worden in Alkmaar en omgeving. De berichten die verspreidt worden komen rechtstreeks van Burgernet, een app van de politie geweid aan vermiste personen. Alleen is het probleem dat daar nog weinig jongeren zich op hebben aangemeld in Alkmaar.

Daarom is er vanuit de organisatie van vermissing Alkmaar besloten om een account te starten waar jongeren worden betrokken om de opsporing van vermiste personen te vergroten, zodat ze eerder gevonden worden.

Wanneer veel mensen een bericht zien kan het ook weer door andere mensen gedeeld worden, wat een soort sneeuwbal effect creëerd. Ook denkt de organisatie dat jongeren een minder groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft om uit te kijken naar de medeburgers.

Maar door de vermissingen te posten op social media, is de kans groter dat meer jongeren zich bewust worden van het belang om, om elkaar en om mensen die je niet persoonlijk kent te helpen en daarnaast het besef krijgen dat ze hierin zelf een actieve rol kunnen spelen, door dus uit te kijken naar het signalement van vermiste personen, want als meer mensen weten waarnaar te zoeken, wordt de kans dat de vermiste gevonden wordt ook groter. Aldus een woordvoerder van de organisatie. Wil je meer weten over Vermissing Alkmaar? Klik hier