Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Eind van de dag opnieuw kans op zware onweer en regen

Het kan weer opnieuw gaan spoken aan het eind van de dag boven Alkmaar. Weeronline meldt dat er weer kans is op onweer,regen en harde windstoten

Lokaal kan er veel water vallen waardoor er wateroverlast kan ontstaan. Elders in het land kan de komende nacht nog enkele regen of onweersbuien vallen. later is het overwegend droog, komen opklaringen voor en plaatselijk kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het zuiden tot 15°C in het noordoosten. De wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst mogelijk krachtig, 6 Bft. In het noorden komt de wind vanuit noordoostelijke richtingen, elders is de wind zuidwest.

Morgen overdag is er tamelijk veel bewolking. De ochtend verloopt op de meeste plaatsen droog, in de middag neemt de kans op een bui weer toe. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C in het zuidwesten en plaatselijk 21°C in het (noord)oosten. De zwakke tot matige wind komt uit richtingen tussen west en zuid, in het noorden is de wind noordelijk.