Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Youtube-kanaal Regionaal Archief Alkmaar weer online

Afgelopen donderdag ging plotseling het YouTube-kanaal offline van Regionaal Archief Alkmaar. YouTube vond dat er herhaaldelijk ‘haatzaaiend’ materiaal was geplaatst en dat was de reden voor het offline halen van het kanaal. Dit zou om beelden uit de Tweede Wereldoorlog zijn gegaan waarop te zien is dat Anton Mussert (leider NSB) in 1942 Alkmaar bezoekt.

Contact met YouTube is heel moeilijk te krijgen om op een goede manier verweer te kunnen maken. Een reactie van ze bleef dus uit. Daarom besloot Regionaal Archief Alkmaar op zondag (Internationale Archieven Dag) via de (social)media aandacht te geven aan dit voorval. En hopelijk op die manier YouTube te bereiken.

Er is gelukkig goed nieuws want het kanaal is middels weer online! (alleen ontbreken de thumbnail-afbeeldingen bij de filmpjes nog). Op Twitter werd het bericht meer dan 2000 keer geretweet en geliked.

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/archiefalkmaar