Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

NK Scootmobielrace op Circuit van Zandvoort

Na een groot succes van vorig jaar organiseert Gouden Dagen ook deze zomer weer het NK Scootmobiel op Circuit Zandvoort. Op woensdag 12 juni a.s. strijden tien teams van zes ouderen (75-plus) uit verschillende regio’s om de titel ‘Nederlands Kampioen Scootmobiel’.

Alles draait om snelheid op het circuit. Wel zal het evenement een stukje braver zijn dan in 2018 met een scherpe bocht minder en een maximumsnelheid van 9 km per uur. Dit voor de veiligheid van de deelnemers. Coureurs moeten behendigheid koppelen aan lef om zo verschillende obstakels te omzeilen. Wie racet er in het hoogste tempo door bochten? Wie zigzagt onverschrokken tussen pionnen door op het legendarische parcours achter de duinen? We gaan het zien op het NK Scootmobiel 2019! De aanvang is om 12.30 uur en de toegang is gratis.

Hoewel het een feestelijk, spectaculair zomers evenement wordt, draagt de organisatie we ook een serieuze boodschap uit met dit evenement: namelijk dat mobiliteit heel erg belangrijk is voor oudere ouderen om ze uit hun isolement te houden.