Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Progamma zomer op het plein bekend

Met de zomer in aantocht verplaatst Theater De Vest zich van eind juni tot en met augustus weer naar buiten. Dan vindt de 19e editie van Zomer op het Plein op het Canadaplein gedurende de zomermaanden plaats.

Dat betekent elk weekend een gevarieerde programmering voor jong en oud.

Zomer op het Plein wordt dit jaar uitgebreid met een comedy- en kleinkunstprogrammering op een drietal vrijdagavonden. Onder andere Matroesjka, Herman in een bakje Geitenkwark, Peter van Rooijen, Lonneke Dort en Yvonne van den Eerenbeemt bestijgen het Canadapleinpodium.

Naast het al eerder aangekonigde concerten van cabaretier Dolf Jansen en Soundbridge zullen singer-songwriter Elly O’Keefe, Room Eleven’s Janne Schra en singer-songwriter Bertolf optreden.

De zondagmiddagreeks van Zomer op het Plein wordt geopend met het jaarlijks terugkerende Talentstage met OG3NE.
 
Andere concerten worden verzorgt door onder andere New Cool Collective, Rootsriders met een ode aan Bob Marley, de Kameroense zangeres Ntjam Rosie en Tim Knol. Singer-songwriter/rapper Diggy Dex en zijn band zullen op 11 augustus deze 19e editie van Zomer op het Plein afsluiten.