Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Noordwest Ziekenhuiskat Wodka erg geliefd in Alkmaar

Nog nooit heb ik jullie verteld over mij bestaan en hoe ik bij mij baasjes gekomen ben. Voorheen waren wij woonachtig in Heerhugowaard, tegen De Noord aan. Dominique (één van mijn baasjes) werkte in de kas in De Noord. In veel kassen hadden ze muizen overlast die de machines en de kabels aantaste dus kwamen de katten om te helpen de muizen te bestrijden. Alle katten die er rond liepen waren heel schuw voor de mensen en de machines, behalve Ik.

Ik sprong tussen het werk door voor aandacht, ik liep de kantine in om stiekem het brood te pikken en vaak lag ik lekker warm op de machines te slapen. Aantal maanden verder werd mijn gedrag steeds erger en kwam ik een paar keer vast te zitten, gooide ik de prullenbakken om, en was het gewas vaak om gegooit door het begraven van mijn drolletjes.. ik was een echte zwerfkat.

Ik miauwde de hele kas bij elkaar voor aandacht en kwam regelmatig bij iedereen op schoot. Mijn baas wist niet meer zo goed wat hij er mee aan moest. Een aantal keer hadden zij mij al buiten gezet, maar telkens kwam ik weer terug. Toen hoorde Dominique het woordje inslapen.. en ze twijfelde geen moment en stopte mij in een doos en prikte er grootte gaatjes in. Samen met een collega van haar nam ze mij mee naar haar huis. Ik bleef bij dit gezin, ook al vond mijn zusje Wisky het niet zo leuk in het begin.

Mijn gezin heeft advertenties geplaatst om misschien te kijken of de ik wel een baasje had. Ik was niet gechipt, en was vermagerd, mijn vacht was dof van kleur. Mijn baasjes hebben me laten na kijken bij de dierenarts en hebben me allemaal prikjes gegeven. Ik was gezond en moest goed aansterken!

Ik bleef nog ongeveer 2 jaar in Heerhugowaard wonen en nu woon ik al een poosje in Alkmaar en heb het reuze naar mijn zin!

Zelf ben ik woonachtig bij mijn gezin in de Lindenlaan. Zij geven mij eten en zorgen goed voor me. Als jullie mij een kattensnoepje of af en toe een plakje ham willen geven mag dat van mijn baasjes.
Kattenmelk en water is ook toegestaan.

Ik mag geen vet eten, veel mensen geven mijn sauzijnbroodjes maar dat is veelste vet en daar word ik ziek van! Ziek worden wil ik niet. Want ik moet elke dag bij mensen een lach op hun gezicht toveren, dat is mijn doel! Help u me daar dan mee! Dus nogmaals voer me liever niet!

Als je mij wil bewonderen kan dat bij het ziekenhuis. Daar huppel ik altijd rond. Ook doe ik daar soms een heerlijk slaapje. Maar waarom ik daar voornamelijk ben is om mijn ziekenhuis vriendjes te begroeten. Ook loop ik soms even naar binnen om alles in de gaten te houden. Ik ben dol op aandacht en ik krijg ook veel aandacht van heel veel mensen. Ik ben eigenlijk best beroemd! Miauw!

Pootjes van mij en vriendelijke groeten van mijn baasjes en MCA.