Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Wisselvallig met vooral komende nacht en morgenochtend regen

Een gebied met buiige regen, mogelijk lokaal ook onweer, boven het noorden en oosten verlaat in de eerste helft van de middag het land. Van het zuidwesten uit komen er zonnige perioden en blijft het vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot 25°C in het oosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit overwegend zuidelijke richtingen. Langs de kust en het IJsselmeer gaat de wind in de middag vanaf het water waaien, vanavond wordt de wind noordelijk.

Komende nacht neemt de bewolking toe en volgen van het zuidoosten uit flinke perioden met regen. In de noordoostelijke helft van het land kan lokaal onweer voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is zwak tot matig uit overwegend noordwestelijke richtingen.

Morgenochtend begint in vrijwel het hele land met regen. Van tijd tot tijd kan het stevig doorregenen met lokaal neerslagsommen van 20-40 mm. Vooral in het noordoosten is lokaal onweer mogelijk. Het regengebied trekt naar het noorden en verlaat aan het begin van de middag het land. Daarachter klaart het van het zuidwesten uit op, maar kan er nog wel een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. Er staat aanvankelijk een zwakke tot matige noordelijke wind. In de loop van de dag wordt de wind westelijk en meest matig. (Bron: KNMI)

Toon minder van het weerbericht