Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Zoektocht naar vuurwapen Coen de Nijs levert niks op

De politie in Alkmaar heeft vrijdagochtend onderzoek gedaan in het water langs het park van de Rekerhout. Door duikers werd daar gezocht naar een vuurwapen of onderdelen daarvan die verband zouden kunnen hebben op de moord op Coen de Nijs. Er werd niets gevonden.

De Nijs werd in 2001 op 38-jarige leeftijd doodgeschoten in de stad om de hoek van Zevenhuizen en de Gasthuisstraat. De vluchtauto van de daders werd later uitgebrand in Alkmaar-Noord teruggevonden. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het vuurwapen mogelijk in het water is gegooid.

De kans is zeer groot dat het vuurwapen is teruggevonden. Daarom is de politie nu op zoek naar mensen die het wapen of onderdelen daarvan hebben teruggevonden.