Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Foto impressie van de bunker 616 in Alkmaar

Impressie foto’s van bunker 616 in Alkmaarder Hout t/o Wilhelminalaan 10 – Alkmaar 40-45 meer info via www.bunker-alkmaar.nl

De stichting Alkmaar 40 – 45 is opgericht op 8 augustus 2017 met als doel het levend houden van de geschiedenis van Alkmaar tijdens de tweede wereldoorlog. Dit door middel van exposities in de voormalige Duitse communicatiebunker in de Alkmaarder Hout.

De stichting heeft er voor gekozen om in de bunker jaarlijks wisselende exposities te verzorgen die gaan over gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens de tweede wereldoorlog in Alkmaar. Zoals: de mobilisatie van 1939/1940, het dagelijks leven, razzia’s en arbeitseinsatz, luchtoorlog boven Alkmaar, vliegveld Bergen, Luchtbeschermingsdienst, verdedigingswerken, verzet, hongerwinter en bevrijding .
In samenwerking met het Regionaal Archief Alkmaar wordt er een zo goed mogelijk beeld getoond van een donkere periode in de geschiedenis van Alkmaar.

Het is een museum voor maar ook door Alkmaarders. Want ook u kunt bijdragen aan het behoud van deze geschiedenis en hiermee het museum tot een succes maken. Daarom hierbij een oproep voor materiaal en documenten, die een relatie hebben met Alkmaar, uit de periode 1939 – 1945. Klik hier voor de foto’s.