Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Plus Wandel4Daagse Alkmaar 19 juni van start

Van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni vindt de 13e editie van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar plaats. Ongeveer 6.000 wandelaars komen naar Alkmaar om te genieten van het afwisselende Noord-Hollandse landschap. Met vijf afstanden van 8,5, 15, 20, 25 en 40 kilometer is er voor ieder type wandelaar een route. Ook kunt u dit jaar weer meedoen aan de halve 4Daagse. Hierbij worden op vrijdag en zaterdag dezelfde afstanden als de hele 4Daagse afgelegd.

e Plus Wandel4Daagse Alkmaar staat bekend om de gevarieerde routes voor ieder niveau. Vier dagen wandelen over het strand, door bos en duinen, langs de mooiste molens, uitgestrekte polders en groene dijken. Deelnemers aan de hele 4Daagse starten woensdag 19 juni met de Strand- en Duinenroute, waarbij Bergen centraal staat. De tweede dag heeft als feestelijk middelpunt de Broeker Veiling in Langedijk en op vrijdag 21 juni gaan zowel de hele als halve 4Daagselopers van start op de dag van Heiloo. De laatste wandeldag wordt d’Oude Stadroute afgelegd. Hierna vindt de feestelijke intocht plaats langs de unieke Grote Kerk, via de Langestraat en vervolgens over de rode loper door het Waaggebouw naar de finish op het Waagplein. Daar sluit een groots finishfeest de 4Daagse af.

Ook voor wie niet meewandelt is dit een evenement om niet te missen. Zo kunt u bijdragen aan de sfeer door straten en huizen aan de routes feestelijk te versieren. Kijk op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl/doorkomsttijden/ voor de tijden dat de wandelaars door uw dorp komen. U kunt natuurlijk ook de deelnemers toejuichen tijdens de opening op het Waagplein op dinsdagavond 18 juni van 17.00 tot 20.00 uur en de intocht en finish op het Waagplein op zaterdag 22 juni van 12.00 tot 17.00 uur.

In en rond Alkmaar is een aantal verkeersmaatregelen van kracht in het belang van de veiligheid van alle weggebruikers, zowel voor de wandelaars als voor fietsers, bromfietsers en auto’s. De organisatie vraagt begrip voor eventuele extra reistijd die de verkeersmaatregelen tot gevolg hebben. Ga voor meer informatie en de volledige routes naar www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.