Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Bewoner gewond bij woningoverval

Bij De Swaan in Zuid-Scharwoude is in de vroege ochtend een persoon gewond geraakt bij een woningoverval. Een 73-jarige man is ernstig gewond geraakt. De politie heeft inmiddels 5 mensen opgepakt die zijn betrokken bij de overval.

De overval gebeurde omsteeks om 4.25 uur. De overval van het ouderlijke echtpaar werd gepleegd door drie gemaskerde mannen. Er is grof geweld gebruikt, waardoor de bewoner van 73 gewond is geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht in Alkmaar

„De vijf personen die zijn opgepakt worden verdacht van betrokkenheid bij de overval”, bevestigt een politiewoordvoerder. De verdachten zijn vier mannen in de leeftijd van 29, 26, 22 en 18 jaar en een 28-jarige vrouw.

Alle verdachten zitten voorlopig vast en worden verhoord. Ook is de auto in beslag genomen. Wat er is meegenomen tijdens de overval is niet bekend.