Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Vrouw mishandeld in Oudorp: politie zoekt getuigen

De politie Alkmaar is op zoek naar getuigen van een mishandeling die gisteren heeft plaatsgevonden in Oudorp.

De mishandeling was op maandag 17 juni rond 12.00 uur nabij de Spar supermarkt op de Nijenburgh. De huismoeder deed de Spar boodschappen met haar 3-jarige dochtertje. op de stoep voor de Spar, reed de scooterrijder haar slingerend en asociaal over de stoep tegemoet, vertelt ze. Zij was bang dat haar kind onder de scooter terecht zou komen. Ik vroeg hem vriendelijk of hij van zijn scooter wilde stappen. Ik zei ’ik loop hier met een klein meisje van drie dat nogal onvoorspelbaar is’.”

Ik vroeg hem vriendelijk of hij van zijn scooter wilde stappen. Ik zei ’ik loop hier met een klein meisje van drie dat nogal onvoorspelbaar is’. Toen sloegen volgens het slachtoffer bij de scooterrijder de stoppen door. Hij noemde mijn dochtertje een kankerkind. Hij zei dat hij mijn kankertanden uit mijn kankerbek wilde slaan.

De man greep agressief om zich, pakte allerlei spullen en ging ermee gooien naar haar. Hij gooide met alles wat hem maar voorhanden kwam”, zegt een woordvoerder van de politie. Hij greep ook de tafels en de stoelen die voor de Spar stonden. En gaf de jonge moeder een flinke duw. Zij viel hard tegen de elektriciteitskast aan.

,,Een oplettende caissière van de Spar riep in de winkel om: ’Vrouw in nood’. Onmiddellijk lieten klanten hun boodschappen vallen en snelden naar buiten om mij te helpen. De supermarkteigenaar kreeg ook een klap.”

Het slachtoffer vermoedt dat de scooterrijder onder invloed van drugs verkeerde. ,,Hij stond zo strak met zijn gezicht. Ook rook ik alcohol. De politie is dat nog aan het uitzoeken.”

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de Politie Aklkmaar 0900-8844 o.v.v referentienummer 2019114488.