Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Vandaag een stuk warmer dan gisteren

Het is vandaag en morgen tropisch heet in Alkmaar. Morgen kan wel 37 graden worden! Vanaf woensdag wordt het een stuk minder warm.

Vanochtend is het vrij zonnig met veel sluierbewolking en wordt het snel warmer. Eind van de ochtend is de temperatuur in het binnenland al opgelopen naar rond 29 graden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind.

Vanmiddag blijft er veel zon met flink wat sluierbewolking en wordt het 29 graden op de Wadden en 30 tot 34 graden in het binnenland. Er staat een matige zuidoostenwind.

Vanavond blijft het nog lang erg warm. Vannacht gaat het kwik slechts moeizaam omlaag en noteren we een tropennacht met minima rond 21 graden. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind.

Morgen is er opnieuw veel zon met sluierbewolking en wordt het nog heter. Er worden temperaturen verwacht tot 38 graden. De wind waait matig uit het zuidoosten. In de loop van de middag en in de avond gaat de wind in het westen om naar het westen en koelt het af naar 20 tot 25 graden.