Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Padel spelers openen kaasmarkt

Op vrijdag 28 juni om 10.00 uur luiden nationale en internationale topspelers, Carlos Gaspar – WPT 88 uit Spanje en Uriël Maarsen – NL 1 uit Nederland de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt worden de toernooiorganisatie samen met de nationale en internationale toppers in het stadhuis ontvangen door wethouder Pieter Dijkman.

Padel

Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is, is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Sinds vorig jaar organiseert Tennis & Padel Centrum Daalmeer een groot internationaal Padel toernooi. Het toernooi is in het weekend van 28, 29 en 30 juni. Na het succes van vorig jaar worden er een nog groter aantal topspelers verwacht. Padel en Alkmaar staan hiermee dan ook inmiddels op de internationale Padeltoernooi kalender.