Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Muziek in historische Alkmaarse hofjes

La Sfera Armoniosa voor het eerst een heus festival! In vijf verschillende hofjes in Alkmaar tref je die zondagmiddag de absolute top van de Nederlandse muziekscene. Met Johanette Zomer, Mike Fentross, Paulina van Laarhoven, Maarten Ornstein, Tony Overwater, Channa Malkin, Izhar Elias, Lidewij van der Voort, Emma Huijsser, Niti Ranjan Biswas & Julia Ohrmann.

Ensembles in duo- en triovorm spelen elk twee concerten van 30 minuten op misschien wel de mooiste locaties die zij kunnen bedenken.

Ga jij mee met een van de stadswandelingen van Historische Vereniging Alkmaar, of loop je op eigen houtje naar het hofje van jouw keuze? Aan de hand van het blokkenschema, kies je zelf welke concerten en hofjes je graag zou willen zien. Aan het eind van de middag, sluiten we af met een gezamelijk slotconcert in het Hof van Sonoy.

Luitist en dirigent Mike Fentross, artistiek leider van La Sfera Armoniosa voert regelmatig programma’s uit met musici uit verschillende (muzikale) culturen. Voor de Hofjesconcerten in Alkmaar nodigt hij verschillende muzikale vrienden uit om de schitterende hofjes die Alkmaar rijk is te vullen met muziek uit vervlogen tijden en exotische oorden. Maak onder leiding van een stadsgids een tocht door de prachtige historische Alkmaarse binnenstad langs verschillende hofjes en ontdek de verborgen pracht van Alkmaar terwijl je geniet van de top van de Nederlandse muziekscene!

Stel zelf je middag samen door verschillende concerten te kiezen in jouw gewenste volgorde! Aan het eind van de middag sluiten we samen af met een slotconcert op het Hof van Sonoy.

Klik hier om meer te weten te komen over het programma, klik hier om te kijken in welke hofjes we allemaal zitten en klik hier om het blokkenschema te bekijken en tickets te bestellen!