Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Aanstaande zaterdag wordt het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef weer bevolkt door vele ridders.

Ingezonden bericht

Op zaterdag 6 juli bent u weer van harte welkom op het Slotfestijn. Vanaf 10.00 uur kunt u op vaste tijden het ridderkamp bezoeken en kijken naar typische bezigheden uit die tijd. Zo zijn er demonstraties boogschieten en wordt uitleg gegeven aan kinderen, die het zelf ook mogen proberen.

Ook wordt er uitleg gegeven over wapens en uitrusting en kunnen kinderen en ouders aangekleed worden als een huurling van toen. Er zijn demonstraties tingieten en schilderen in de middeleeuwen, middeleeuwse borduren en maken van kleding (met uitleg over stof en hoe dit gemaakt werd), leerbewerken en natuurlijk zijn er demonstraties zwaardvechten! Als klap op de vuurpijl geeft theaterduo Kees en Koos op verschillende tijden een uitvoering van het leuke theaterstuk RIDDERS!De voorstelling gaat over vier bezoekers die vast komen te zitten in een kasteel. Ze beleven er spannende avonturen..

De voorstelling gaat over vier bezoekers die vast komen te zitten in een kasteel. Ze beleven er spannende avonturen. Naast het gezellige terras is bovendien weer ruimte voor de oud-hollandse spelltjes. Het belooft weer een leuke dag te worden, met vertier voor jong en oud! De toegang is – zoals altijd – gratis.

Algemene info Het Slotfestijn is een kleinschalig historisch evenement met een hoge educatieve waarde, georganiseerd door Stichting Historisch Egmond als onderdeel van het Hoeverdorpsfeest. De organisatie stelt zichzelf tot doel een hoge mate van bewustwording van de lokale geschiedenis te creëren bij de bezoekers van het evenement. De speerpunten van het Slotfestijn zijn: Exposities, beleving en educatie. Ieder jaar wordt voor het Slotfestijn een thema bedacht.