Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Jongen verweert zich bij gewelddadige poging in Koedijk

Een 17-jarige jongen heeft zich weten te verweren bij een gewelddadige poging tot beroving op de Kanaaldijk in Koedijk afgelopen weekend. De jongen werd door een scooterrijder achtervolgd toen hij aan het fietsen was. Toen de jongen stopte, probeerde de scooterrijder zijn telefoon op een agressieve manier van hem af te pakken.

Toen dat niet lukte greep de scooterrijder de jongen bij zijn de keel en eiste dat hij alles moest afgeven. De jongen op de fiets was gelukkig sterk genoeg en kon zich daardoor goed verweren. De scooterrijder ging opnieuw erachteraan en probeerde de jongen van zijn fiets af te trappen, dat lukte niet. De dader is uiteindelijk weggereden richting de Saskerstraat.

De politie zoekt getuigen en naar de dader. Het gaat om een blanke man die een donkerkleurige jas droeg. Hij reed op een zwarte scooter met een helm op.