Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

’10 jaar’ Podium onder de boom festival in de Hout

Het gratis festival bestaat 10 jaar en brengt een mix van optredens door professionele, ambitieuze artiesten uit de regio en het land naar Cultuurpark De Hout in Alkmaar. Van een intiem pianoconcert onder de slanke iep, een dansvoorstelling onder de grote plataan tot een funkband onder de brede kastanje. Voor kinderen is er natuurlijk ook genoeg te beleven. Van beeldende kunst maken tot meezingen en spelen met muziektheatergroep Samba Salad.

Artiesten die op het festival spelen krijgen het gras als podium en een boom als enig decorstuk. Door de afwezigheid van dranghekken, tribunes, podia of afgebakende zit- of staplaatsen worden de artiesten uitgedaagd zich aan te passen aan deze situatie.

Hierdoor ontstaan bijzondere optredens, waarbij een grote mate van interactie ontstaat. Dit maakt het festival ontspannen, laagdrempelig en uitdagend. Bezoekers kunnen van artiest naar artiest zappen om bij diverse bomen verschillende optredens te beleven.

De combinatie van natuur, cultuur en interactie maken dit festival bijzonder!

Podium onder de Boom wordt organiseert door Stichting Binnenstebuiten in samenwerking met Chaos Producties het festival. Stichting Cultuurpark de Hout biedt ondersteuning.

Het evenement begint op 14 juli aanstaande en begint om 13 uur in Cultuurpark De Hout in Alkmaar.

Foto: Facebook podium onder de boom