Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Uniek concert 90-jarige operettezangeres Aleksandra Järve

Ze doet nog één keer Nederland aan voor een concert: de 90-jarige operazangeres Aleksandra Järve. Alkmaar heeft deze primeur op 14 juli. Dan geeft ze concert in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen 33-37.

Het concert is danken aan Ronald Willemsen. De bariton is grote promotor van klassieke muziek en vindt dat een concert op betaalbare manier toegankelijk moet zijn voor iedereen. Hij heeft de hartenwens van Aleksandra Järve vervuld door haar nog een keer naar Nederland te laten komen. Samen met haar vaste pianist Ants Liigus geeft ze een uniek concert. Zo zal Aleksandra Järve op hoge leeftijd in haar geboorteland én in de prachtige Alkmaarse kerk haar zangkunsten laten horen.
Nederlandse vader
Aleksandra Järve werd geboren in Amsterdam op 20 februari 1929. Haar moeder was Estslandse, haar vader was een Nederlandse dirigent. In haar kinderjaren verloor ze haar ouders als gevolg van een verkeersongeval. Haar grootmoeder nam haar mee naar Estland.
Programma
Aleksandra Järve vierde afgelopen februari haar negentigste verjaardag met een recital in het Kadriorg Palace, een geliefde concertzaal in Tallinn, Estland. Voor het concert in Alkmaar staan operette en klassiek muziekstukken op het muzikale menu. Een bijzonder concert door een bijzondere zangeres.
Aanvang 20.00 uur. Entree 10 euro.