Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Geen subsidie voor Alkmaar EK wielrennen

Een koude douche voor de gemeente Alkmaar, Alkmaar krijgt namelijk geen topsubsidie van het ministerie van sport voor het EK wielrennen in de eigen gemeente. De Sportraad plaatst het evenement tot de B-categorie. Die vindt het namelijk géén ’internationaal aansprekend sportevenement.’

De subsidie zou gaan om zo’n slordig 2,5 miljoen euro. De Nederlandse Sportraad vond het onvoldoende onderbouwing voor de topkwalificatie in de aanvraag. De gemeente is teleurgesteld. Alkmaar toont juist ambitie en lef door op korte termijn zo’n prachtig topsportevenement neer te zetten. In het advies klinkt weinig empathie door.

De gemeente kan subsidie krijgen, maar dan voor de categorie van een iets andere orde. Die van ’overig’. Die loopt tot 250.000 euro. Het is niet nodig om de begroting bij te stellen, stelt de Gemeente.