Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Grandcafé Koekenbier sluit per 1 december de deuren

Grandcafé Koekenbier in Alkmaar gaat per 1 december sluiten. De eigenaar heeft het pand verkocht.

De huidige exploitanten Jeroen van der Ham (42) en zijn partner Beth Edwards (41) hebben het besluit vandaag bekendgemaakt. Het personeel is eerder deze week al ingelicht. Het pand gaat plaats maken voor appartementen. Door te veel achterstallige onderhoud en de kosten daarvan is het niet meer te doen voor de eigenaar.

Eigenlijk moet het voor veel geld goed gerenoveerd worden. Er wordt 3000 euro in de maand aan energie betaald. We hebben er veel aan gedaan om het netjes te houden. BPD heeft het overgenomen. Misschien dat Koekenbier een herstart gaat maken op de begane grond, maar dat is nog even de vraag of BDP daar iets voor voelt.  Jeroen en Beth gaan de inventaris via een soort veiling  verkopen na 1 December.