Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Vereeniging 8 October is op zoek naar vrijwilligers

De 8 October Vereeniging is op zoek naar vrijwilligers die op 7 en 8 oktober, verkleed als Victorien, een onderdeel van de viering willen opluisteren. Oók is de Vereeniging op zoek naar begeleiders die Victorien naar het desbetreffende onderdeel  begeleiden.  Een optreden kost circa een half uur, exclusief het schminken en verkleden. Het tijdsbeslag is circa 2 uur per optreden.

In het Victoriepark staat sinds 1876 het beeld van de godin Victoria. Het is
een monument dat herinnert aan het Ontzet van Alkmaar op 8 oktober 1573. leder jaar wordt hier, voorafgaand aan de lampionoptocht en de receptie in de Grote Kerk, door schoolkinderen het beleg en ontzet van Alkmaar nagespeeld, gevolgd door de traditionele kranslegging. In 2018 liet de 8 October Vereeniging een kostuum maken om Victorien als het ware van haar sokkel te laten komen en zich als mascotte van de Vereeniging onder de feestgangers te mengen. In 2018 trad Victorien op o.a. op bij de
sponsorborrel in het Stedelijk Museum en bij de ontvangst van Alkmaarders door de burgemeester tijdens de receptie in de Grote Kerk op 7 oktober. In 2019 willen haar ook inzetten bij de start van de lampion-, jeugd- en middagoptocht en bij de ontvangst van gasten die naar de Ontzetrede komen luisteren.

Het kostuum bestaat uit een jurk, vleugels en een pruik. De personen die het kostuum gaan dragen dienen minimaal 18 jaar en tenminste 1.70 m lang te zijn. Daar is het kostuum voor gemaakt. Heb je interesse? Opgeven kan individueel óf in duo (Victorien/begeleider) via info@8october.nl Wij kijken uit naar de reacties.