Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Alkmaars college wijst bezwaren af, speeltuin ’t Span mag uitbreiden

Het is al een tijdje een gevoel puntje, de uitbreiding van speeltuin ’t Span, bij de groene voet in Alkmaar Noord. Het college geeft toch ondanks alle bezwaren uit de Tirolstraat en de Korhoenstraat over parkeer- en geluidsoverlast, groen licht ter uitbreiding van de speeltuin met 500 vierkante meter.

Dat is nog vrij netjes vergeleken met eerdere uitbreidingsplannen. De eerste ideeën kwamen naar voren dat Tirolstraat, Klaas Bootpad en Molentochtpad erbij zouden komen. Bij elkaar zo’n 9000 vierkante meter zouden. Nu krijgt ’t Span een totale oppervlakte van 3500 vierkante meter.

’t Span is met die omvang nog altijd een buurtspeeltuin. De uitbreiding is ’kleinschalig’. Het betreft een kwaliteitsverbetering, geen uitbreiding.meldt het college van Alkmaar. Het college wil dat de openingstijden van ’t Span wel worden beperkt. Voorgesteld wordt een sluiting tussen de middag en op zon- en feestdagen. In de Tirolstraat moet ook extra parkeerplaatsen worden aangelegd. Waar? is nog niet bekend.