Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Na het weekend warm en tropische temperaturen

Goed nieuws voor iedereen die van de zomer houdt. De zomer is terug! De komende dagen gaat de temperatuur steeds verder omhoog, met volgende week kans op tropische temperaturen.

Wie vandaag naar buiten gaat, kan alvast rustig wennen aan het warme weer. De zon schijnt vandaag vollop zonder wolken meldt Weerplaza. Alleen in het noorden is het mogelijk bewolkt. Wel kan er de komende dagen een flinke regen en of onweersbuien onstaan boven Alkmaar en omgeving.

Vanaf zondag moet het weer geleidelijk rustiger worden. De zon krijgt meer ruimte en de temperatuur kan steeds verder oplopen. Volgende week laat het Europese model de temperatuur omhoog schieten en wordt het vanaf dinsdag in een groot deel van het land 30 graden of warmer.

In de tweede helft van de week is het niet uitgesloten dat het in het zuiden en oosten van het land 35 graden wordt. Dat betekent dat een regionale hittegolf in het zuiden en oosten van het land niet uitgesloten wordt. Of het ook een landelijke hittegolf wordt, is nu nog niet te zeggen.

Hiervoor moet aan de hittegolfvoorwaarden worden voldaan en dat is nog maar zeer de vraag.