Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Eerste schepen Victorie Sail Alkmaar aangemeerd (Video)

In Alkmaar zijn de eerste schepen van een unieke collectie van 200 historische binnenschepen aangemeerd. Er liggen inmiddels al een aantal schepen aan de Voormeer, Turfmarkt, Bierkade en Kanaalkade.

De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig, de grootste belangenvereniging voor varend erfgoed ter wereld, is erin geslaagd de reünie van 2019 naar Alkmaar te halen.

Van donderdag 25 juli met de intocht van de schepen tot en met maandag 29 juli met de uittocht is het een feest van zien, ervaren en genieten rondom het Noordhollandsch Kanaal en de binnenstad van Alkmaar tijdens Victorie Sail 2019.

De schepen hebben een uniek verhaal te vertellen over hun rol in het verleden. De schepen verzorgden de aanvoer van belangrijke ladingen, zoals voedsel, brandstoffen en bouwmaterialen, hierdoor ontstonden markten aan de waterkant. Scheepvaart bracht het stadsleven tot bloei.

BeatFM