Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Van hittegolf naar plensgolf

In de ochtend komen vooral in de kustprovincies van tijd tot tijd buien voor, soms met onweer, hagel en windstoten rond 60 km/u. Elders wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Aan het einde van de ochtend en vooral ’s middags breiden de buien zich verder landinwaarts uit.

De meeste buien komen in het noorden en westen voor. Vooral in het noordwesten kan lokaal veel regen vallen, mogelijk 20-30 mm. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit droger. De maximumtemperatuur varieert van 18°C in het westen tot lokaal 24°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht verloopt in het westen en noorden wisselend bewolkt en met name in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden komen nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. In het zuiden en oosten komen brede opklaringen voor en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C in het zuidoosten tot ca. 16°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.
Morgen wisselen zon en enkele stapelwolken elkaar af. In de noordwestelijke kustprovincies komt meer bewolking voor en ontstaan er enkele regen- of onweersbuien. Elders is de kans op een bui kleiner. De maximumtemperaturen variëren tussen 18°C in het noordwesten tot rond 24°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)