Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Tijdelijk minder operaties bij Noordwest Ziekenhuisgroep

Noordwest heeft momenteel te maken met een ‘vol beddenhuis’. Dat betekent dat het in onze ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder erg druk is op de verpleegafdelingen, intensive care en medium care.

De reden hiervoor is dat er de afgelopen dagen heel veel patiënten zijn opgenomen die acute zorg nodig hadden. Dit aantal ligt veel hoger dan normaal gesproken in deze tijd van het jaar.

Maatregelen
De komende dagen wordt het OK-programma gereduceerd. Van alle operaties die ingepland staan zeggen we er een aantal af. We kijken uiteraard zorgvuldig voor welke patiënten we de operatie veilig en verantwoord kunnen uitstellen en we plannen voor deze patiënten zo spoedig mogelijk een nieuwe operatiedatum in. De patiënten bij wie de operatie niet kan doorgaan, bellen wij persoonlijk af. Dat doen we uiterlijk 1 dag van tevoren. Het nemen van deze maatregelen is helaas noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we patiënten die acute zorg nodig hebben kunnen blijven opvangen. We hopen dat u hier begrip voor heeft.

Meer weten?
Staat er voor u een operatie en opname in ons ziekenhuis gepland de komende week? En vraagt u zich af hoe het met uw operatie gaat? Lees dan de veelgestelde vragen.