Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

President UEC opent kaasmarkt

GEMEENTE ALKMAAR; WK: 20, EK WIELRENNEN, WETHOUDER PIETER DIJKMAN OP KAASMARKT MET RACEFIETS

Op vrijdag 9 augustus om 10.00 uur luidt Rocco Cattaneo, president van de UEC, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar ter gelegenheid van de Europese Kampioenschappen Wielrennen 2019. Wethouder Sport, Pieter Dijkman, is gastheer. Samen met burgemeester Piet Bruinooge ontvangt hij Rocco Cattaneo en zijn echtgenote op het Stadhuis.

Rocco Cattaneo

De Zwitser Rocco Cattaneo is president van de UEC. De UEC (de Europese Wielerunie) is de Europese organisatie voor de wielersport. Hierin zijn alle nationale wielerbonden van Europa vertegenwoordigd die deel uitmaken van de Internationale Wielerunie. De UEC organiseert samen met gemeente Alkmaar de Europese Kampioenschappen Wielrennen 2019 die op 7 tot en met 11 augustus in Alkmaar worden verreden.