Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Gemeente Alkmaar gaf zichzelf een EK vergunning en negeerde bezwaartijd

De Gemeente Alkmaar heeft nog maar kort twee weken geleden zichzelf een vergunning verleend voor het EK Wielrennen, met een bezwaartermijn van zes weken. De wielerploeg rijdt al lekker over de weg, maar de vergunning is nog heel vers omdat mensen de vergunning nog zes weken aan mogen vechten. Eén winkelier zou bezwaar aangetekend hebben tegen de vergunning.

De Gemeente Alkmaar meldt aan het NHD dat dat bezwaar opgevat wordt als een vraag om compensatie omdat de winkel vrijdag, zaterdag en zondag zonder ander mogelijkheid de deuren moet sluiten.

De gemeente gaat de bezwaren die zijn ingediend over de vergunning alsnog behandelen. Dat gaat om mensen die compensatie willen voor geleden schade, het aanvechten van het daadwerkelijke evenement kan niet meer.