Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Familieworkshop in Museum Alkmaar

Gedurende de zomervakantie bieden wij een gratis familieworkshop aan. In de workshop ga je samen met je vader, moeder, opa of oma en onder begeleiding van een museumdocent aan de slag met materialen uit de natuur. Met zelf meegenomen bladeren en bloemen maak je een journaal met bijenwaspapier. Na afloop van de workshop krijg je een opdrachtenvel mee naar huis met daarin een speurtocht voor in het bos.

Alledaagse zaken
Tijdens de workshop worden kinderen uitgedaagd om de schoonheid en bijzonderheid in te zien van alledaagse dingen waarmee ze omringd worden. Niet alleen in zijn grootse meeslependheid, maar juist in de kleine details. De schoonheid van aarde op papier of een rozenstruik.

De workshop sluit aan bij de tentoonstelling voor jullie voeten van de kunstenaar herman de vries (1931). herman de vries, die zijn naam altijd met kleine letters schrijft, is één van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars. De natuur is zijn grootste inspiratiebron en dat zie je terug in zijn kunstwerken.

 • Data
  Woensdag 14 en 21 augustus
 • Meenemen
  Ga voor de workshop zelf op zoek naar voor jou mooie bloemen, blaadjes, grassen en neem deze mee!
  Als je het leuk vindt tref je hier ook al de speurtocht en journalopdracht aan die je na afloop van ons meekrijgt.
 • Tijd
  Op inloop tussen 12.00 – 14.00 uur (13.45 uur laatste deelnemers). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten; reserveren is niet nodig.
 • Leeftijd
  ca. 4-13 jaar + (groot)ouder(s)
 • Kosten en deelname*
  De workshop wordt gratis aangeboden bij een museumbezoek. Je kunt meedoen op vertoon van een geldig entreekaartje. Informeer naar het voordelige gezinsticket, kinderen hebben gratis entree!

*P.s. Deze workshop is een gezinsactiviteit waarbij de samenwerking en interactie tussen ouder en kind wordt gestimuleerd. (BSO-)Groepen bieden wij de workshop op aanvraag aan buiten de tijden van de gezinsworkshop.
Kijk hiervoor meer informatie of stuur een mail naar: onderwijs@museumalkmaar.nl