Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

President van FrieslandCampina Dairy Essentials opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 16 augustus om 10.00 uur luidt de heer Hans Meeuwis, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit onder toeziend oog van enkele collega’s uit het management team. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt wordt het gezelschap in het stadhuis ontvangen door wethouder Marcel van Zon.

Hans Meeuwis is sinds 1 januari 2018 president van FrieslandCampina Dairy Essentials. In 2014 is hij begonnen bij FrieslandCampina als managing director voor de werkmaatschappij Butter & Milkpowder. De business group Dairy Essentials van FrieslandCampina maakt en verkoopt kaas van hoge kwaliteit, wei, melk, melkpoeder en melkvet, die met uitzonderlijke zorg worden geproduceerd. Partner FrieslandCampina-Zijerveld is al jarenlang een trouwe partner van de gemeente Alkmaar voor de organisatie van de Alkmaarse kaasmarkt. Iedere markt worden de kazen door FrieslandCampina-Zijerveld aangeleverd vanuit de Noord-Hollandse locatie in Lutjewinkel.