Radio Alkmaar

voor Alkmaar en regio

Spullen in Beatles museum Alkmaar niet allemaal echt

Het Beatles Museum in Alkmaar exposeert mogelijk niet de originele Beatlesspullen. De Nieuwe Revu ontdekte dat de eerste gitaar van George Harrison zowel in Alkmaar als in het Beatles Museum in Liverpool staat. In Alkmaar mist echter een certificaat van echtheid.

Echter zijn er meer voorwerpen in het Alkmaarse museum waarvan niet aangetoond kan worden dat ze origineel zijn. De eigenaar van het Museum Azing Moltmaker beweert tegenover het tijdschrift dat hij een deel van de collectie heeft gekregen van het management van de Beatles, Apple Corps. Het management ontkent echter ooit een donatie te hebben gedaan aan een Beatles museum in Alkmaar.

Moltmaker noemt het in een reactie een zieke grap. Op zijn site schrijft hij:,,Een witte bestelbus bracht verschillende dozen, met gouden platen, twee akoestische gitaren, wat jasjes en wat kleine items. Ik heb het aangenomen en de items in het museum gezet.Jaren zijn voorbij gegaan, de items staan al die jaren in het museum en nu blijkt dat deze items naar alle waarschijnlijkheid niet echt zijn” 

De collectie wordt door Moltmaker aangepast zodat alles wat de bezoeker te zien krijgt origineel is.